Coaching og diagnoser

Kan man arbejde sammen med en coach hvis man har en diagnose?

Det korte svar er JA!

Og så afhænger det selvfølgelig af coachens erfaringer og ikke mindst diagnosen.

Jeg har løbende mennesker med en lang række forskellige diagnoser kommende. I samtalen tager jeg naturligvis højde for det.

Da jeg kender de forskellige “træk” fra diagnoser, tager jeg i sagens natur udgangspunkt i dette og tilretter min tilgang i forhold til hver enkelt menneske.

Disse diagnoser har jeg blandt andet erfaring med:

 • ADHD
 • ADD
 • Anoreksi
 • Orthoreksi
 • OCD
 • Borderline
 • Forskellige former for autisme
 • Angst
 • Stress
 • Hash psykoser
 • Misbrug
 • “Skolevægring”
 • og en mængde mere

Min erfaring stor og bred og derfor er jeg stødt på meget, og har erfaring med, gennem mine samtaler. Jeg er ikke nervøs for at møde mennesker der har det svært, og der hvor mine kompetencer ikke slår til, sørger jeg for at mine gæster kommer videre.
Og så længe det ønskes – er jeg der for den enkelte! 

  Hvad hvis jeg har en diagnose af en art?

  Som skrevet har jeg stor erfaring i at møde mennesker med forskellige diagnoser. Derfor vil det i sagens natur ikke stå i vejen.

  Vi finder sammen redskaber til, at cope med det, som du har brug for.

  Skolevægring

  Jeg har en række mennesker kommende med skolevægring. Jeg har god erfaring med at finde en vej tilbage til skolen, eller måske endda finde en ny vej.

  Det er min erfaring at man ikke kan generalisere i forhold til skolevægring. Hver sag har egne problematikker, alt fra mobning, overfald og fysisk vold, lærermobning, overbelastning og forskellige former for diagnoser.

  Da jeg har erfaring fra “systemet” som tidligere skoleleder mm. kender jeg dette også indefra, og på den måde kan jeg navigere og rådgive i forhold til dette.

  🙂

  Stoffer og alkohol

  Jeg har relativ stor erfaring med mennesker og misbrug af enhver art. Jeg er som sådan ikke misbrugkonsulent, men jeg har støttet mange igennem den svære rejse, at være misbruger. Hvis jeg mener mine kompetencer ikke slår til, har ofte et fint netværk af andre eksperter jeg kan henvise til.

  Udvalgte referencer

  Jeg ville bare fortælle dig, at jeg om en uge har arbejdet i xxxx i 4 måneder, og jeg havde aldrig troet, at jeg kunne være så glad for at gå på arbejde! Jeg har det virkelig godt og jeg har lært utrolig meget om mig selv siden min sygemelding i september.

  Samtidig kan ord ikke beskrive, hvor taknemlig jeg for, at du greb mig inden det gik rigtig galt. Derfor er jeg ovenpå igen!

  Bedste hilsner

  LM

  Stress ramt

  En mail tikkede ind.

  Header i mail: Tak for hjælpen – du gjorde forskellen

  Goddag

  For omkring 10 år siden (hvis jeg husker korrekt), havde vi  en lang række samtaler sammen.

  Det endte med at du hjalp mig med at blive indlagt på psykiatrisk afdeling. Det var det starten på en lang og vigtig tur på vejen til at få det bedre.

  Uden dig ville jeg ikke være hvor jeg er i dag. Glad!

  Mange tak for hjælpen

  Mvh KSS

  KSS

  Døjede med lidt af hvert

  Hej John-Erik

  Lang tid siden.

  Jeg skriver egenligt bare for at sige tusind tak for al den hjælp du har givet mig hen over de sidste år.

  Jeg kan ikke beskrive hvor taknemlig jeg er. Og jeg håber alt går godt hos dig.

  Kh Liv

  LS

  Døjede med angst